کیـشیـاب:خلیج فارس متنوع ترین اکوسیستم های جهان را دارا است.مهمترین آبزیان این مناطق آبسنگهای مرجانی،پستانداران آبزی ،لاکپشتهای دریایی،ماهیان زینتی و تجاری به شمار می آید.عبور سالانه پانزده هزار کشتی حامل فرآورده های نفتی در خلیج فارس و سکوهای نفت و گاز موجب شده که این آلودگی ها به راحتی وارد آبها و سواحل خلیج فارس شوند.
ساخت مجموعه های متعدد نفت و گاز و پتروشیمی ،آلودگی های صوتی ،سوزاندن گازهای تفکیکی ،جمع شدن مواد زاید شیمیایی و دفع زباله یک چالش بزرگ زیست محیطی است که برای رفع این مشکل باید چاره ای اندیشید.تخریب مرجانهای طبیعی ،تخریب اکوسیستم خلیج فارس ، از بین رفتن صدفهای مرواریدساز، هیدرولیز شدن تخم موجودات آبزی ، بارور نشدن و از بین رفتن آبزیان در مرحله نوزادی و از بین رفتن امنیت شغلی صیادان از عواقب آلودگی محیط زیست به شمار می آید.
مسئول محیط زیست منطقه آزاد کیش در محاسبه ای گفت:آبسنگهای مرجانی موجود در آبهای جزیره کیش مانند پوشش گیاهی سطح خشکی نقش بسزای در زنجیره غذایی و حیات دریاها ایفا می کنند. صید بی رویه ،جمع آوری آنها توسط افراد سودجو ،لنگراندازی و برخورد کشتی ها تهدید بزرگی به حساب می آیند.
وی خاطر نشان کرد:افزایش غلظت آب دریا بر اثر ساخت اسکله های نفتی و باراندازها، خاکبرداری و سایر آلودگی های موجود موجب نابودی و خفه شدن مرجانها در خلیج فارس خواهند شد به طوری که این موجودات قادر نیستند غذای خود را از آب تامین کنند و از بین خواهند رفت.
فعال محیط زیست دریایی کیش گفت:در سالهای اخیر صدفهای مروارید ساز در آبهای اطراف کیش به قدری زیاد بودند که با چشم قابل دیدن بودند ولی با آلودگی های امروزه به ندرت می توان اثری از این صدفها یافت.
مسئول محیط زیست کیش افزود:هرچند از ورود فاضلابهای شهری به آبهای اطراف کیش جلوگیری می شود،اما کنترلی بر پسابهای تولیدی آب شیرین کن ها وجودندارد.علاوه براین باید از عبور شناورها به محل زندگی آبسنگهای مرجانی جلوگیری شود و راه حل مناسبی برای از بین بردن آلودگی های نفتی به حفظ محیط زیست دریایی کیش پیداکرد.بر اساس ضوابط جدید زیست محیطی ، فعالیت کشتی ها باید با محیط زیست سازگار باشد.